"Радио Китай": Амбицията на Майк Помпейо да стане президент нараства

https://www.24chasa.bg/novini/article/8908207 www.24chasa.bg
Държавният секретар Майк Помпейо СНИМКА: "Радио Китай"

„Парите и трупането на бюлетини се превърнаха в единствената цел на политиката. Спекулантите се смесиха с американското правителство. Сега в американските дипломатически кръгове опортюнистите водят, а професионалните дипломати застават настрана“. Това каза наскоро известният американски дипломат Марк Бжежински в интервю за Китайската медийна група, пишат от "Радио Китай". 

Сред тези опортюнисти държавният секретар Майк Помпейо безспорно е най-известният.

Като дипломат номер 1 на САЩ, който е на поста повече от две години, Помпео показва много лица: пред бушуващата епидемия в САЩ, той прехвърля отговорността, подкопава сътрудничеството и не се интересува изобщо от безопасността на американците; той игнорира протестите срещу расовата дискриминация в страната и използва идеологически предразсъдъци, за да направи американските "двойни стандарти" популярни. Изправен пред вътрешната социална криза, която предизвика обществени оплаквания, той направи отчаян ход, за да покаже сила срещу Китай, да отклони фокуса от вътрешните конфликти и да спечели повече гласове за своя лагер. За да осъществи амбицията си да достигне върха на властта, Помпейо грубо потъпква дипломатическите си задължения, националния имидж и обществени интереси на САЩ.

По дипломатически въпроси свързани с Близкия изток, Северна Корея и други страни и райони по света, за да угоди на консервативните сили, Помпейо очевидно се показва по-силен и от президента. Той дори налага волята си над Белия дом с всички възможни средства. Си Ен Ен веднъж писа, че Помпейо е водещ фактор зад целенасоченото елиминиране на висш ирански служител и този ход не е в съответствие с цялостната външна политика на настоящото американско правителство.

Всъщност, поглеждайки назад към историята, американските дипломати са предимно политици, които са съчетавали професионалните си знания и богат опит, например Хенри Кисинджър, Брент Скоукрофт и Збигнев Бжежински, които са изградили мостове за сътрудничество и комуникация между САЩ и останалите държави, включително и Китай. За съжаление, политици като Майк Помпейо, които нямат професионални качества и единствено преследват собствените си интереси, не само рушат постиженията на своите предшественици, но и издигат висока стена пред световната комуникация и обмен.

Ако Помпейо бъде допуснат да води политиката на САЩ спрямо Китай в грешна посока, целият американски народ ще плати висока цена. А опитите му и на неговите привърженици да преобърнат историята, са обречени на провал.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г