Летището на Хонконг възобновява трансферите за полети към останалата част на Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/8908271 www.24chasa.bg
СНИМКА: "Радио Китай"

Пътниците, заминаващи от континенталната част на Китай, ще могат да се прехвърлят на международното летище в Хонконг от събота до 15 октомври, докато услугите за трансфер и транзит за тези, които пътуват до други дестинации в Китай останат недостъпни, съобщиха в четвъртък от Хонконгското летищно управление, съобщава "Радио Китай".

Пътниците трябва да резервират трансферни или транзитни полети, осъществявани от различни групи авиокомпании в един и същ билет. Ще бъдат засилени и здравните мерки на летището в Хонконг в зависимост от развитието на ситуацията с епидемията от COVID-19.

Всички пътници и персоналът трябва да носят маски, докато са на летището, в съответствие с най-новото изискване на властите на специалния административен район. Досега действащите здравни изисквания, включително мерене на телесната температура, остават задължителни.

Заради пандемията и ограниченията за влизане в Хонконг, международното летище там е обработило 8,3 милиона пътници през първата половина на 2020 г., което представлява над 78% спад в сравнение с миналата годината.

Хонконг постепенно възобновява трансферните и транзитни услуги от 15 юни.

Засилените мерки на летището, въведени от 1 юни, остават ефективни и ще се прилагат за пътници от всякакъв произход и до всички дестинации, заявиха още от летищните власти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"