Правителството в Китай представи мерки за стабилизиране на външната търговия и инвестиции

https://www.24chasa.bg/novini/article/8908298 www.24chasa.bg
СНИМКА: "Радио Китай"

Вчера министърът на търговията на Китай Жън Хунбин даде пресконференция, на която представи „Насоки за стабилизиране на външната търговия и инвестиции“, предаде "Радио Китай"

В тях са посочени 15 мерки за оптимизиране на финансовата и данъчната политика, улесняване на митническите процедура и персоналните контакт, подкрепа за важните индустрии и компании и други.

По думите на министър Жън, основната цел на мерките е съдействие за развитието на външнотърговските компании, индустриалната снабдителна верига и разширяване на чуждестранните инвестиции. „Ще бъдат намалени още данъците и ще подпомогнем компаниите да разширят пазарите си в чужбина, за да се стабилизира производството, продажбите и заетостта. В същото време ще насърчаваме чуждестранните инвестиции в индустрията за високи технологии и ще гарантираме добрите услуги за важни проекти на чуждестранни инвеститори, за да се увеличи доверието им в нашия пазар“, каза министърът. Той добави, че някои чуждестранни политици говорят за „разделяне“ на индустриалната верига в техните страни с китайската, но за момента е ясно, че Китай остава предпочитана дестинация за капиталовложенията на много транснационални компании.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"