Русенският университет предлага 50 бакалавърски, над 80 магистърски и 52 докторски програми

https://www.24chasa.bg/novini/article/8908812 www.24chasa.bg

Русенският университет „Ангел Кънчев“ е най-голямото българско висше училище по поречието на река Дунав. Със своите филиали в Силистра, Видин и Разград университетът формира Академична дунавска ос. Създаден през 1945 г., университетът е изградил 75-годишна традиция в обучението на професионалисти.

Университетът предлага обучение по 50 бакалавърски, над 80 магистърски и 52 докторски програми в 23 акредитирани професионални направления от областите на висше образование: педагогически науки; социални, стопански и правни науки; природни науки, математика и информатика; технически науки; растениевъдство; здравеопазване, социални дейности и спорт, национална сигурност. Учебните планове и програми предоставят на завършващите широки перспективи за реализация в различни професионални сфери в страната и чужбина и са съобразени с най-актуалните европейски изисквания във висшето образование.

Преподавателският състав е висококвалифициран и притежава експертен потенциал в иновативни области на образованието и науката.

Университетът разполага с модерни учебни зали и лаборатории, разположени на площ от 67 490 кв. м. През 2013 г. отвори врати „Канев център”, който се превърна в територия за научни и обществени форуми, международни конференции и културни събития.

На разположение на студентите са над 2100 места в 6 студентски общежития и студентски стол, които са разположени в кампуса на университета. Във висшето училище функционират множество професионални и културни студентски клубове, които развиват разностранна дейност.

На кандидатите е предоставена възможност за онлайн прием на адрес: https://online.uni-ruse.bg/, както и на място в сектор „Прием нови студенти”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чалгата вече няма да бъде същата! Една от емблемите на родния попфолк в последните години - Фики Стораро, обяви, че рязко сменя стила на музиката, в която ще се изявява. 25-годишният изпълнител е популярен сред феновете си с по-ориенталските ритми, но сега е взел решението тотално да промени имиджа си на чалгаджия

На съд заради схема с еврофондове отива съпругата на скандалния общински съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев, обявиха от прокуратурата. Любопитно е, че престъплението, извършено от Стоянка Мавродиева, е буквално същото като това на мъжа й, стартирал кариерата си в политиката от името на патриотите

Под домашен арест е освободен банковият обирджия Константин Чапкънов, най-малкият от тримата синове на големия скулптор Георги Чапкънов-Чапа. Мярката на обвинения в престъплението е променена в по-лека от "задържане под стража", което му бе наложено, след като през февруари Константин бе заключен заради обир на банка в София