Заради дъжда протестиращите се разотидоха или се скриха под шатрите на Орлов мост

https://www.24chasa.bg/novini/article/8912050 www.24chasa.bg
СНИМКА: Румяна Тонева

22:10 ч. - Дъжд започна да вали, което накара протестиращите да се скрият под шатрите и палатките на кръстовището на Орлов мост. Заради валежите част от протестиращите си тръгнаха.

21:30 ч. - На Орлов мост архимандрит Дионисий донесе икона на Богородица "Всецарица", пред която протестиращите запалиха свещ по случай Успение Богородично. 

21:00 ч. - Протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие из София. Очаква се да стигнат до демонстрантите, които се намират на кръстовището при Софийския университет, както и тези на Орлов мост. Участниците на протеста скандират "Оставка", ситуацията продължава да бъде спокойна.   

20:30 ч. - На трибуната се качи да говори един от организаторите на протеста и част от т.нар. Отровно трио - Арман Бабикян, който чете декларация, в която се повтарят исканията на протестиращите - оставката на правителството, на главния прокурор, както и въвеждането на машинно и електронно гласуване. Там е другият член на триото - проф. Минеков, а адв. Хаджигенов се намира на във Варна, където участва в демонстрациите в града. 

20:00 ч. - Възникнало е напрежение за кратко - възрастна жена отиде при протестиращите и се обяви против демонстрациите, а протестиращите от своя страна я обявиха за провокатор, информира БНТ. Малко преди 20 ч. полицията задържа протестиращ, който реши да се изкъпе във фонтана пред президентството. Музика озвучава протеста, обстановката засега е спокойна.

19:00 ч. - Въпреки заявката за промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание протестите продължават. В началото на днешния ден, в 19 часа площадът в т.нар. „триъгълник на властта” все още е почти празен. Хората постепенно прииждат. Има и полицейско присъствие, предава Нова тв.

Блокадата на "Орлов мост" остава. Палатките и шатрите пред Министерския съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Очаква се по-късно протестиращите да се отправят на традиционното си шествие към "Орлов мост".