Виктор Димчев: На това видео ясно се вижда, че пред колата на д-р Мицева няма хора, освен трошащите

https://www.24chasa.bg/novini/article/8925077 www.24chasa.bg
Виктор Димчев - фотограф, тв продуцент и един от организаторите на протестите през 2013 г.

"Докато част от записите изчезват, вероятно неудобни, се появяват нови, като този.

На него ЯСНО се вижда, че белия автомобил на зъболекарката се опитва да премине, като на практика хора пред него няма, освен онези, които ритат, блъскат, трошат бялата кола, плюс онези, които са се качили върху капака и сипят закани", написа във фейсбук Виктор Димчев към видео, което показва инцидента между майка с деца и протестиращи от понеделник вечер при Румънското посолство. 

"Това не е блокада, нито обсада, а гражданин, приклещен от малка група хора - десетки хора - които са се припознали като полицаи, съдии, прокурори, социални, главатари, кметове и прочее, на едно софийско кръстовище.

Разбира се, платените партийни тролове ще ви кажат, че жената гази тълпата. Разбира се, ще ви убеждават, че е нечовешко да караш край хора, които протестират. Разбира се, това е подготвена провокация от МВР. Разбира се.

Пред колата блокада обаче няма. Жената кара крайно внимателно и просто се опитва да измъкне семейството си край шайка пияни и агресивни хора.

Във въздуха на краткия клип хвърчат отломки - от бялата тойота и от онова, което до онази вечер наричахме мирен протест.

Не, това не е протест, това са шайка гамени край хора, които си мислят, че нещо се променя с насилие и малко политически ПР."

Виктор Димчев е фотограф, тв продуцент и един от организаторите на протестите през 2013 г.

Той активно се занимава с протестна дейност от 30 г. и от тогава брои протестиращите по панорамни снимки и кадри от дрон.

Преди време Димчев даде интервю за "24 часа", което може да прочете ТУК.