Готвачът, обвинен за погрома над колата на д-р Мицева: Пуснатото момче тупаше повече

https://www.24chasa.bg/novini/article/8926340 www.24chasa.bg
Георгиев не признава, че е чупил колата на д-р Елена Мицева.

"Не е имало удар, а тупах от предната дясна страна. На калника да съм тупнал 2 пъти и на капака 2 пъти. Момчето, което беше пуснато, доста повече тропаше от мен." Това заяви в Софийския районен съд готвачът Георги Георгиев, който е обвинен, че се е качил върху колата на стоматоложката Елена Мицева и е счупил предния панорамен прозорец на автомобила. Грозната сцена стана в понеделник пред румънското посолство, а децата на Мицева бяха в колата.

От думите му обаче не се разбра дали визира другият обвинен - IT спецът Стоян Атипов, или третият задържан, който беше пуснат, след като стоматоложката не го разпозна. Георгиев обясни, че е бил на протеста. Демонстрантите блокирали движението пред румънското посолство и всички околни улици. Хората молели колите да обърнат и всички, без Мицева, го сторили. 25-годишният мъж посочи, че бил отстрани, когато видял "ужасяваща гледка" как тойотата на лекарката тръгнала с около 15 км/ч към тълпата. Чул и писъци. Тогава се затичал натам.

Не знаех, че в колата има деца, каза мъжът, който има криминална регистрация за шофиране надрусан. Призна, че е "тупал" по колата, но не й че е строшил предния панорамен прозорец.

От прокуратурата поискаха мъжът да остане за постоянно в ареста. Георгиев твърди, че е невинен. Съдът ще се произнесе в 19 часа.