43-ти ден на протести в София: Шествието стигна до Орлов мост (Обновява се, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8926842 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Велислав Николов

43-ти ден на протести:

Към 22,30 ч.:

Обстановката е спокойна, една част от протестиращите се разотива. Преди минути безпроблемно премина линейка. До Орлов мост не стигнаха Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от Отровното трио, които по-рано водеха протеста.

Към 22,20 ч.:

По-голямата част от събралите се протестиращи на Орлов мост са млади хора. Те превърнаха импровизираната трибуна в сцена на метъл концерт, от която група музиканти изпълняват песни на живо, а след всяко парче скандират ,,Оставка!”.

Към 22,02 ч.:

Протестното шествие стигна до Орлов мост. Звучи метъл музика, изпълнявана на живо, част от протестиращите танцуват и се забавляват.

Към 21,50 ч.

Протестиращите се отправят към Орлов мост.

Към 21,40 ч.:

Полицаи попречиха на протестиращите да доближат входа на Държавната агенция ,,Технически операции” при Министерството на вътрешните работи и това предизвика звучно недоволство. Отворен прозорец на първия етаж беше обстрелван с яйца, домати и тоалетна хартия.

Към 21,30 ч.: Протестиращите пристигнаха при сградата на МВР и започнаха да я целят с домати, яйца и тоалетна хартия. Сградата е обградена от органи на реда. Протестиращите крещят ,,Оставка!”.

Към 21,15 ч.: Протестното шествие се отправя към Министерството на вътрешните работи.

Адвокат Хаджигенов отново се качи на имровизираната трибуна, а протестиращите скандират ,,Оставка!” Той обяви, че протестното шествие се отправя към Министерството на вътрешните работи. ,,Сега отвън, след 2-ри септември и отвътре”, заяви Хаджигенов.

Към 21,10 ч.:

,,Искам българският министър-председателят да идва на работа не с два джипа, а да идва с градския транспорт”, призова един от протестиращите от трибуната при фонтана пред президентството. Арман Бабикян от Отровното трио заяви ,,Г-н Борисов, на мен ми е жал за вас! Съвсем скоро е септември и този площад ще ви удуши от присъствие.” След тези му думи прозвуча националният химн.

Към 20,30 ч.: 

От импровизираната трибуна около фонтана пред президентството, адвокат Николай Хаджигенов призова ,,Не купувайте от Марешки в Люлин!” Той твърди, че днес с протестните си действия Отровното трио са притеснили лидера на партия ,,ВОЛЯ” Веселин Марешки.

Към 20,15 ч.: 

Повече хора започнаха да се събират в т.нар триъгълник на властта. Чуват се призиви за оставка на правителството. Слабо полицейско присъствие.

Към 19:50 ч.:

Около фонтана пред президентството са се събрали около стотина души. Обстановката е спокойна.

По-рано днес от Отровното трио обявиха във фейсбук каква е сумата, постъпила до момента, в публично обявената сметка на името на адвокат Николай Хаджигенов - 65 553 лв., а близо 18 хил. вече са раздадени за реклама в интернет, палатки, столове и маси, озвучаване и транспорт.