Изписаха италианец след 28 теста и 115 дни в болница заради COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8931377 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

43-годишният Марко Карара от Албино, до Бергамо, най-после се върна в къщи след 115 дни болничен престой заради коронавирус.

За да получи зелена светлина за връщането си у дома, Карара трябваше да бъде подложен на 28 теста за COVID-19. Той писа дори на премиера Джузепе Конте, за да му помогне да сложи край на болничната си одисея.

Според в.”Република” Карара бил приет в болница на 31 март, малко след смъртта от COVID-19 на баща си Валерио.

Той прекарал в болницата „Йоан XXIII” месец и половина, а после още месец в друга клиника. След като положението му се влошило, бил приет отново в първата болница. След края на лечението си започнал рехабилитация, но тестовете му продължавали да бъдат положителни. Затова бил поставен под карантина в дома на починалия си баща. Виждал се със семейството си само от терасата.

Карара получил от премиера чрез секретарката му съболезнования за смъртта на баща си, както и телефонни обаждания от епископа на Бергамо и от викария на папата. Едва след 28-ия тест за вируса получил разрешение да излезе от карантина. Първо Карара отишъл да види гроба на баща си, а едва после се прибрал при жена си и двете си деца.