Над 1/2 от хотелите у нас свалят цени, за да оцелеят

https://www.24chasa.bg/novini/article/8940503 www.24chasa.bg
Повечето хотели у нас това лято няма да могат да покрият разходите за дейността си. СНИМКА: Елена Фотева

Анкетата на НСИ за последиците от COVID-19 върху хотелите показва, че над половината от мениджърите им са склонни да свалят цените, за да оцелеят в кризата. 50,2% от тях свалят цената на нощувката, а 64,3% - цената на пакета услуги. Данните са взети от анкета сред мениджърите на 784 хотела.

Независимо от това икономическото положение на местата за настаняване е много тежко и едва 29,8% от мениджърите на хотели, т.е. приблизително само всеки трети смята, че ще може с приходите да покрие 100% от разходите си. Приблизително половината - 44,9%, пресмятат, че със собствени сили ще могат да покрият най-много около 50% от разходите, които правят.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата