Моторист: Кортеж на НСО ме изхвърли от пътя. Нека летят с хеликоптери с парите ми от данъци, за да няма такива ситуации (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8940872 www.24chasa.bg
Мотористът твърди, че кортеж на НСО се е опитал да го изтласка от пътя. СНИМКА: “24 ЧАСА”

Според мъжа, който обаче не съобщава името си, колите са возили президента Радев. От службата за охрана нямат информация за такъв инцидент, нито сигнал

Кортежът на президента Румен Радев е засякъл моторист в събота и едва не го е изхвърлил от пътя. Това твърди пред сайта bmm.bike участник в ситуацията, случила се на Подбалканския път.

Потърсени от “24 часа”, от НСО обясниха, че нямат данни за подобен инцидент с техен автомобил.

Разказът на моториста, чието име е представено в сайта само с инициали, обаче бе потвърден и от негов колега, станал свидетел. Сайтът и мотористът твърдят, че става дума за кортежа от НСО на президента Радев. Обясняват го с това, че в събота държавният глава участва в отбелязването на 143-ата годишнина от Шипченската епопея. На връх Шипка той произнесе слово в 12 часа.

Около 2 часа по-късно И. С. карал мотора си в отсечката между селата Розино и Иганово. Зад него се возела приятелката му. Точно излязъл от завой, а срещу него се задал кортеж.

“Cтoтинa мeтрa зaд мeн oщe eдин мoтoр. И точно когато излязох на правата, видях коли на НСО с включени светлини. В момента, в който ни видяха, водещата кола на НСО с висока скорост директно се изнесе и започна да кара фронтално срещу мене. Набих спирачки и се изнесох максимално вдясно, колкото можех, де. Защото асфалтът на пътното платно свършва с 10-15-сантиметров праг. Ако го докосна, всеки се сеща какво ще стане…

А колата на националната ни охрана мръдна още повече, за да може изцяло да ми затвори пътя. Докато се опитвах да намаля, буквално карах по маркировката, а онзи продължи да кара с висока скорост точно срещу мене. Правата отсечка е дълга около 200-300 метра. И действието се разви за няколко секунди. В последния възможен момент, преди да ме отнесе, водещата кола на НСО се прибра в своята си лента и целият кортеж продължи да “лети”.

Не искам да си мисля какво можеше да се случи. И нямаше да реагирам така, ако отзад не возех приятелката си. Този човечец, както и другите от кортежа, въобще не намалиха скоростта. По това време нямаше други на пътното платно. Бяхме само ние, с двата мотоциклета. Ами ако на мое място беше някой по-неопитен колега?”. Това разказва пред сайта мотористът. Негов приятел, карал зад него, потвърждава историята. “НСО така си карат”, коментира пред сайта мъжът.

Потърпевшият предлага как подобни ситуации да бъдат избягвани: “Ако участниците на пътя са толкова опасни за хората в бронираните джипове, за да не се случват такива неща, нямам абсолютно нищо против от данъците ми да се купят 2-3 хеликоптера. С тях да си пътуват, само и само по пътищата да няма ситуции като нашата. Аз ще пътувам по-спокойно, официалните лица ще пътуват по-бързо, пилотите ще правят нальота, който им е нужен. Всички печелят”, казва мъжът. И посочва, че през годините много шофьори са го поставяли в неприятни ситуации на пътя, но тази с НСО е най-сериозната.

От държавната служба за охрана обясниха пред “24 часа”, че нямат данни за подобен случай. “До вторник следобед в НСО не е постъпил сигнал от граждани и не разполагаме с информация за опасно поведение на наши водачи на пътя”, заявиха от службата. И призоваха да се подаде сигнал, за да извършат проверка. Сигналът обаче трябвало да е по-подробен, например да има регистрационен номер на автомобила. На въпрос на “24 часа” дали данните от GPS-a на автомобилите не могат да помогнат за изясняване на случая, от службата обясниха, че те не се съхраняват.