Земеделците от Каварненско искат обявяване на годината за сушава

https://www.24chasa.bg/novini/article/8942546 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Общината в Каварна да изиска от местната метеостанция информация за климатичните условия, повлияли на добива на селскостопанска продукция и да съдейства за обявяване на годината като сушава, поискаха от кмета на Каварна Елена Балтаджиева земеделци от града и селата - Селце, Вранино, Белгун, Видно, Септемврийци, Българево, Св. Никола и др., на открита среща.

Данните да бъдат изпратени в земеделското министерство с очакване за реакция, решиха те.

Крайната цел е Каварненскят регион да влезе в списъка с общините, към които държавата ще подходи с по-специално внимание и подкрепа, предвид мащаба на пропадналите площи и последвалите загуби от това.

Предприетата стъпка е заради безпокойството, настъпило през последните три последователни години в целия земеделски бранш , отбеляза Костадин Костадинов – председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

„Ще направим веднага, каквото е нужно, за да помогнем в трудната ситуация” - в това увери земеделците кметът Елена Балтаджиева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена