51-ви ден протести: Без демонстрации, с шествие до барикадите на Орлов мост (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8951284 www.24chasa.bg
Николай Хаджигенов от Отровното трио. Снимки Авторката

21,05 ч.

Протестното шествие се отправя към барикадите на Орлов мост.

Тази вечер протестът беше лишен от демонстрации, които по традиция се организираха през изминалите дни на недоволство.

,,Достатъчно стара държава сме, на центъра на Европа сме, за да ни управляват като стадо овце”, заяви адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио. Финалното му изказване от импровизираната трибуна беше последвано от призиви за оставка и националния химн.

20,40 ч.

,,Понеже е петък вечер, няма да ви мъчим много”, заяви адв. Николай Хаджигенов. След това прикани присъстващите да се включат в организираните от Отровното трио протестни действия на 2 септември от 8 ч. сутринта в триъгълника на властта.

20,30 ч.:

“Днес предлагам да се забавляваме!”, с тези думи адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио приветства протестиращите от импровизираната трибуна. ,,Борисов е шубе, а Гешев е тракторист”, допълни той.

20,15 ч.

Протестиращи продължават да се събират. От Отровното трио все още не са започнали своите изказвания от импровизираната трибуна около фонтана пред президентството. В този момент върху нея има насядали недоволни.

19,30 часа: 

Към този час недоволните в триъгълника на властта са по-малко от стотина. По традиция те се събират около фонтана пред президентсвото. Слабо полицейско присъствие. Обстановка остава спокойна.