В Шабла земеделските производители настояват за нулева селскостопанска година

https://www.24chasa.bg/novini/article/8957940 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Темата за продължилото засушаване в региона и търсене на съдействие от Министерство на земеделието за компенсиране на пропадналите площи ще бъде акцент на среща, която е по инициатива на общинската администрация на Шабла - съобщават оттам.

Земеделските стопани и председатели на земеделски кооперации на територията на общината се събират на среща на 2 септември от 15 ч.

За участие в нея са поканени представители на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и общинската служба „Земеделие“ – Шабла.

Сушата в Добричкия регион тази година удари най-силно крайморските общини Шабла и Каварна. Компрометирани са всички видове култури - пшеница, царевица, слънчоглед. Почти няма добиви от тях.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена