17 сайта предлагат нелегални финансови услуги

https://www.24chasa.bg/novini/article/8958766 www.24chasa.bg

Надзорът иска от съда да бъдат спрени, вероятно ще подаде сигнал и до прокуратурата

17 сайта предлагат нелегални финансови услуги и инвестиции и обещават печалби. Доверилите им се, главно чужденци, обаче са имали загуби от стотици хиляди левове. След жалби и сигнали до Комисията по финансов надзор регулаторът предаде на съда имената на сайтовете и поиска да бъдат спрени. Според източници на “24 часа” комисията подготвя и сигнал до прокуратурата.

Сайтовете са:

lvgrowmarkets.com, eurotrades.com, mciinvestments.com, marketsfx.com, marketsfx.itq trade100fm.net, finengeneering.com, zurichprime.com, jarvis.market, mixmarket24.com, maxicapital.org, starkmarkets.com, bitfxmarkets.com, finbtqfx.com, easylinepro.com, mmfinancialexperts.com, dax1001.com и

luxxcapital.com.

Повечето от собствениците на тези сайтове са чуждестранни юридически лица, регистрирани в офшорни зони. Нито един нямал лиценз за инвестиционно посредничество.

“24 часа” опита да получи достъп до някои от нарочените за затваряне платформи. Входовете на повечето от тях изискват търговска сметка и предлагат помощ, за да се постави “отлично защитена” парола. Други изискват данни за дебитни или кредитни карти и предплащане на поръчаната услуга. Една част са недостъпни от България.

Периодично финансовият регулатор прочиства пазара на финансовите услуги от мними посредници. За тази година това е трето решение за затваряне на платформи. За да няма още потърпевши от подобни нарушения, комисията поддържа актуални списъци на всички лицензирани посредници. Съветът на експертите на Бойко Атанасов към всеки, който е решил да ползва подобни услуги, е да се доверява само на платформи, фигуриращи в този списък.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога