С ток от „Ритъм-4” се снабдяват над 10 000 обекти

https://www.24chasa.bg/novini/article/8967184 www.24chasa.bg
Сред клиентите на „Ритъм-4” има много ресторанти

Фирмите избират търговеца заради сигурната доставка и възможността да договарят цената

С десет години опит в продажбата на електроенергия и пазарен лидер в бранша, „Ритъм-4” предлага конкурентни оферти на всеки клиент, като се стреми да му предостави цена, съобразена с потреблението, особеностите и желанията му.

Компанията е лицензиран търговец на ток от 2011 г. и е координатор на балансираща група. Започва с 80 клиенти, а днес има над 10 000 точки на доставка.

Освен с електроенергия „Ритъм-4ТБ” ООД търгува с въглища, метали и горива от създаването си през 1991 г. Компанията с управител Руси Данев, бивш дългодишен главен директор на енергийно-промишления комплекс „Марица Изток“, е мажоритарен акционер в „Захарни заводи“, където се произвеждат спирт, захар и захарни изделия. През 2020 г. дружеството инвестира във фотоволтаичен парк с мощност, достатъчна да покрие нуждите от електрическа енергия на заводите в пиковата част от денонощието.

Като търговец на електрическа енергия „Ритъм-4” залага на качествената услуга, сигурността на снабдяването и свободата на клиента да договаря цената на консумираната електрическа енергия.

Това са предимствата, заради които фирмите избират „Ритъм-4”. Първите са големи дружества с мощност над 100 киловата, но след това се присъединяват по-малки офиси, магазини, салони, производствени предприятия, хотели.

Основен приоритет на „Ритъм-4” е да бъде лоялна и точна към клиента, да предлага индивидуални условия и цени на всеки независимо от количеството използвана електрическа енергия. „Ние не делим клиентите на малки и големи. Всеки е добре дошъл, дори и с месечна консумация под 100 лева”, уверяват от компанията.

Помощта към клиента да оптимизира разходите си за електроенергия е единият голям плюс, а другият е, че „Ритъм-4” улеснява присъединяването му към свободния пазар. Фирмата извършва целия процес, специалистите се занимават с пълното администриране към ЕРП и ЕСО.

Предлага се пакет от услуги като например анализ на енергийните разходи на клиента, консултиране и оценка на ползите. Като координатор на балансираща група „Ритъм- 4” прогнозира потреблението и изготвя графици. За своя сметка тя балансира потреблението на клиента, а при негово желание договаря индивидуални цени за излишък и недостиг, различни от цените на балансиращия пазар на електрическа енергия в България.

Руси Данев, управител на „Ритъм-4-ТБ” ООД:

Предимствата ни са опитът и почтеността

- Г-н Данев, какво бихте посъветвали клиентите, когато избират доставчик на електроенергия от свободния пазар?

- Търговецът на електрическа енергия не е обикновен търговец на стандартна стока. Търговията на дребно трябва да е услуга „all inclusive” - да включва договаряне, доставка, плащания за енергия, за преносна и разпределителна мрежа, още и балансиране, отчитане, фактуриране, управление.

Кой има потенциал да извърши всичко това? Да спечели доверието на потребителите и да спечели за себе си достатъчно, за да може да гарантира непрекъсната доставка на клиентите си при бъдещи пазарни неблагополучия? Задачата е трудна, почти невъзможна! Невъзможна за новите търговци на пазара. И тук е въпросът: може ли в толкова кратък срок бъдещите потребители на свободния пазар да направят най-добрия избор на доставчик? Това никак не е просто.

Съветваме бъдещите ни клиенти да събират повече информация за търговците на електрическа енергия. Да поискат оферти от няколко фирми и накрая да изберат доставчика, който им предлага най-добри условия. Водещият критерий невинаги е най-ниската цена.

- От 1 октомври на свободния пазар излизат още над 300 хиляди потребители. Това означава, че ще имате увеличение на клиентите. Подготвени ли сте да ги обслужите качествено?

- Сега фирмата ни осигурява електроенергия на повече от 10 000 обекта. Разполагаме с мрежа от търговски представители, която обхваща цялата страна. Всички те са отлично подготвени, имат нужните инженерни, икономически, финансови, юридически и анализаторски умения, търговски усет. Смеем да твърдим, че разполагаме с най-добрия софтуер за управление на тази сложна дейност.

В състояние сме да увеличаваме броя на клиентите с нови 10- 15% всеки месец. В края на регулаторния период 30 юни 2021 г. очакваме да удвоим своето портфолио при подобрени финансови показатели.

- Какво е конкурентното ви предимство пред другите търговци?

- Имаме опит. През всичките години „Ритъм-4-ТБ” ООД е работила и градила доброто си име като дистрибутор не само на електроенергия, но и на въглища, кокс, нефтопродукти и газ. Стремежът ни винаги е бил да не подведем, да не допуснем ущърб на нито един от хилядите ни партньори.

Договорът ни за доставка на електроенергия е балансиран, с еднакви права и задължения както на търговеца, така и на потребителя. Той може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие по взаимно съгласия или едностранно без или с минимална неустойка за фирмата, поискала прекратяването.

Чавдар Дойчинов, ръководител стратегическа планиране, разяснява:

Най-бързият начин да станете клиент на „Ритъм 4”

„Ритъм 4” има иновативна платформа за получаване на запитвания през официалния сайт на компанията ritam4tb.com. Като отворите сайта, веднага се забелязва бутонът „Вземи оферта“. След като положи тези минимални усилия, всеки потенциален клиент в рамките на 30 минути ще получи оферта.

Ако нямате време и за това, набирате националния номер 070047444 и автоматично се свързвате с най- близкия до вас търговски представител. Той ще ви обърне внимание и ако има необходимост, ще ви посети на място в удобно за вас време.

За нас е важен всеки един клиент. Честността и коректността в отношенията с него са водещите ни принципи. Освен това всеки служител на компанията е достатъчно обучен. Той може в рамките на няколко минути да обърне внимание на клиента и да разреши дадения въпрос или казус.

Разработихме над 14 планове и варианти за цена и условия на договор. Всеки клиент може да избере от тях според своята необходимост. В самото начало търговският представител ще му разясни всички условия и параметри на договора и е готов да го консултира кой план е най-подходящ за него.