676 хил. млади хора биха изгубили година в задължителната казарма

https://www.24chasa.bg/novini/article/8985708 www.24chasa.bg

676 хиляди млади български мъже биха изгубили по една година от живота си, ако се върне обратно задължителната казарма. Това изчисление направи Институтът за пазарна икономика въз основа на данните на НСИ за населението по общини към 2019 г.

Това е всъщност актуалният брой на мъжете на възраст от 0 до 19 години. Няма данни само за 19-годишните, но идеята на “Обединени патриоти” така или иначе ще засегне всички в тази възрастова група, ако се въведе.

Разпределението на тези млади мъже и момчета по общини в общи линии съвпада с гъстотата на населението в тях. То дори повтаря подреждането особено на големите градове според броя на жителите им. Най-много подлежащи на задължителна казарма има в столицата - 128 910, след това е Пловдив с 35 934, Варна с 34 911, Бургас с 27 772, Стара Загора, Русе, Плевен и т.н.

Съответно в общините с най-малко население в България има и най-малко младежи под 19-годишна възраст. Рекордьор е кюстендилската община Трекляно, където живеят едва 29 човека под 19-годишна възраст, видинската Бойница с 36 и пернишката Ковачевци с 57.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата