Смарт устройства за високи резултати в клас

https://www.24chasa.bg/novini/article/8991650 www.24chasa.bg

Дистанционен или присъствен, учебният процес става интересен и достъпен от всяка точка с помощта на технологиите

Кризата с COVID-19 доказа на практика необходимостта от технологичната помощ в образованието, а нуждата от адекватно онлайн провеждане на учебния процес се оказа приоритет за цялото общество. Именно дигитализацията е в основата на инициативата “Образование 4.0” на VIVACOM и “24 часа”, която стартира още през 2018 г.

Сега на прага на новата учебна година няма никакво съмнение, че новата реалност в образованието изисква и нетрадиционен подход, и адекватна подготовка. Пандемията коренно промени училището. На 15 септември хиляди ученици ще се завърнат в реалната класна стая, след като отминалата учебна година завърши виртуално. Новата учебна година ще започне присъствено, но в динамичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, системата ще трябва да превключва и когато се налага, да минава на онлайн обучение.

Така ученици и студенти ще могат да се възползват от дигиталното обучение, което дава възможност да не се губи учебно време. В такaва ситуация учениците ще се включват чрез виртуална класна стая в реалната.

Тук в услуга на деца и родители идват верните помощници в учебните занятия – умните устройства. Наред с традиционните учебници и помагала смарт устройствата са задължителен атрибут за съвременния ученик. С тях обучението може да се проведе от всяка точка, да бъде интерактивно и занимателно – важно условие за успеха на уроците.

VIVACOM дава старт на учебната година с неустоимо предложение за всички ученици – лаптоп ACER ASPIRE A315-34 1TB.

Лаптопът разполага с обширен 15,6-инчов дисплей с резолюция 1920x1080, което го прави идеален помощник на учениците за подготовка на уроците, а и за заслужено забавление след тях. Той е идеален и за учители и родители за поддържане на бърза, качествена и навременна връзка помежду им в полза на учениците. Освен с модерна визия моделът разполага с вътрешна памет 1TB и RAM памет 4GB, а операционната система е Windows 10 Pro.

На разположение на малки и големи ученици навсякъде и по всяко време е таблетът Prestigio Q Pro. Удобен, стилен и компактен, той е страхотен избор за учене, работа и развлечение.

Prestigio Q Pro има 8-инчов 2.5D дисплей с IPS технология за оптимално изживяване на картината. Оборудван е с четириядрения процесор SC9832e Quad Core и предлага 2 GB RAM памет, 16 GB вътрешно пространство за съхранение на важните моменти и слот за micro SD карта до 32 GB. Таблетът работи с Android 9 Pie и има издръжлива литиево-йонна батерия с капацитет 5000 mAh за повече сърфиране в мрежата. Prestigio Q Pro идва в комплект със силиконов калъф, “Дино” поставка за таблет и микрофибърна кърпичка. Таблетът има специален детски софтуер, който включва родителски контрол над съдържанието, приложения с образователна цел, игри и рисуване, и носи забавление за цялото семейство.

Така с мобилната мрежа на VIVACOM, която е доказано най-бързата в Европа*, онлайн уроците и забавленията са само на един клик разстояние.

И двете устройства носят подарък – удобни и елегантни слушалки. С абонаментен план i-Traffic ХХL+ ученици и студенти получават 70000 MB на максимална скорост, 30 000 MB на максимална скорост към TV GO за 3 месеца и абонамент за музикалната платформа TIDAL. За още по-голямо удобство плановете се предлагат със 128 GB облачно пространство в pCloud за съхранение на данни.

Повече информация за устройствата и специалното предложение може да намерите в магазините на телекома в цялата страна. То е част от дългосрочната стратегия на компанията за дигитализация на образованието и използването на новите технологии в учебния процес, така че той да бъде по-интересен и резултатен за учениците.

* Според анализ на Ookla®, основан на данните от Speedtest Intelligence® за първите шест месеца на 2020 г. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение. Повече информация за мобилната мрежа на VIVACOM на www.vivacom.bg.