ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за каузата „Образование за всяко дете“

https://www.24chasa.bg/novini/article/8992623 www.24chasa.bg

От 10 септември до 14 октомври касите във всички 43 супермаркета на веригата ще бъдат отворени за дарения от 1 лев или по-голяма сума. Средствата са за първата приобщаваща дигитална образователна платформа у нас за децата със специални потребности, техните родители и учители

Обща кампания в подкрепа на каузата "Образование за всяко дете" започват търговска верига ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ. Целта е да бъдат събрани средства за създаването на първата приобщаваща дигитална образователна платформа в страната, предназначена за децата със специални потребности, техните родители и учители.

От 10 септември до 14 октомври включително касите във всички 43 супермаркета ФАНТАСТИКО ще бъдат отворени за дарения от 1 лев или по-голяма сума, които ще бъдат отразявани с отделна позиция в касовия бон. Ако посетител желае само да дари сума за каузата, може да го направи и без да пазарува в магазина, като срещу предоставената сума ще получи касова бележка.

След поредица от успешни кампании в подкрепа на SOS Детски селища България, „Оле Мале“, фондация „И АЗ МОГА“, сега ФАНТАСТИКО застава зад каузата на УНИЦЕФ. Представителството на Детския фонд на Организацията на обединените нации в България ще създаде онлайн интерактивна платформа, която ще събере на едно място адаптирани образователни ресурси за специфичните нужди на всяко дете. Необходимостта от подобен проект стана много видима в условията на разпространение на COVID-19. Създаването на платформата за обучителни ресурси ще улесни взаимодействието между специалисти (ресурсни учители, психолози, логопеди), учители, родители и деца, особено за живеещи в отдалечени райони, далеч от областния град, където липсва по-редовен контакт.

За да бъдат идентифицирани най-добре конкретните нужди на децата, в разработването на платформата участват специалисти, учители и родители. Проектът се осъществява в партньорство с Министерството на образованието и Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование София-град. Предвижда се платформата да заработи до края на 2020 г., като в първите 30 месеца ще бъдат подкрепени 3300 деца с увреждания, 500 специалисти и минимум 200 родители. Целта е да бъде предоставена дългосрочна и устойчива подкрепа, която с времето да обхване по-голямата част от децата с увреждания в страната, споделят от УНИЦЕФ: „Приветстваме Фантастико за смелостта и убедеността да ни подкрепи в настоящата предизвикателна глобална ситуация. УНИЦЕФ вярва, че всяко дете има право на достъпно и качествено образование, което изцяло насърчава неговия потенциал. Трябва да се уверим, че няма изключения и нито едно дете не е забравено“, заяви д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България.

Във ФАНТАСТИКО вече са обучени над 700 касиери, които ще проведат кампанията в супермаркетите. Това са хората, които са реалните посланици на нашата обща кауза с УНИЦЕФ, заяви Мирослава Георгиева – директор „Маркетинг и реклама“ в търговската верига: „Силно вярваме в успеха на тази кампания, защото от една страна познаваме отговорната работа на УНИЦЕФ и резултатите от нея в България, а от друга, благодарение на успешните си благотворителни кампании знаем, че посрещаме в супермаркетите си хора, които не остават безпристрастни към нуждите на децата в България и благодарим предварително за тяхната подкрепа“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена