Николай Хаджигенов: Ще има "Велико народно въстание" на 22 септември

https://www.24chasa.bg/novini/article/9013197 www.24chasa.bg
Адв. Николай Хаджигенов

Преговори с Бойко Борисов няма да има, категорични са от "Отровното трио"

„Велико народно въстание ще има на 22 септември в 17:00 ч. в София. Ние призоваваме гражданите да дойдат на пл. „Независимост“ да дойдат и да заявят, че искат своята независимост от мафията, корупцията и подземния свят, които са в ръцете на Бойко Борисов, предава btv.

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“. Според адвоката паралелът между Борисов и Пламен Орешарски е неизбежен и подчерта, че оставка на кабинета ще има, въпросът е кога.

„Преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България“, коментира Арман Бабикян.

По думите му тогава ще има не преговори, а разговори с българския народ, защото той е суверенът и преценява коя експертиза е достойна и на кого има доверие“, обясни още той.

По думите на Велислав Минеков премиерът Бойко Борисов не е казал нито дума за съжаление по отношение на гражданите, които са били пребивани и арестувани и затова, че той е предложил българи да бъдат нападнати от българи.

„Едва ли във вечерта на кървавата сряда той е нанкал спокойно до чекмеджетата с пистолет до главата. Със сигурност пистолетът е бил в ръката. Длъжен е да се извини и да потърси отговорност от подчинените му“, заяви той.

„Отровното трио“ поиска и да чуе оценката на премиера за главния прокурор Иван Гешев.