Най-малко 11 души загинаха при свлачище в Непал, издирват още 21

https://www.24chasa.bg/novini/article/9014124 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Най-малко 11 души загинаха, след като свлачище помете село в централната част на Непал, предаде ДПА.

Спасителите издирват още 21 души, след като вече намериха 11 тела, погребани под отломките, предава БТА.

Селото и околният район в община Бахрабизе са сред регионите, които пострадаха най-тежко при опустошителното земетресение в Непал през 2015 г., и по време на свлачището възстановителните работи все още са продължавали.

Проливните дъждове са причинили свличане на земни маси от близък хълм, унищожили над 100 жилища. От юни тази година в района вече имаше три големи свлачища. Местните жители се опасяват, че може да има и други, тъй като след земетресението теренът е по-нестабилен.

От май в Непал са загинали поне 250 души при свлачища, причинени от мусонните дъждове, според министерството на вътрешните работи. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена