Със скандали за задължителните маски започна учебната година в Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/9014685 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Напрежение и проблеми са възникнали при откриването на учебната година в някои училища в Гърция заради отказа на родители децата им да носят маски, съобщава телевизия Скай.

Според приетите противоепидемични мерки носенето на маска в училищата в Гърция е задължително във всички помещения, включително и в класните стаи, предава БТА.

В 55-о основно училище в Патра четирима ученици не са били допуснати да влязат, защото родителите им не се съгласили децата им да сложат маски. Родителите заявили, че ще продължат с тази тактика всеки ден, защото не вярват на предписанията на епидемиолозите.

Баща от Солун е заявил пред Скай, че "ако трябва детето ми няма да посещава часовете цяла година". За подобни случаи се съобщава и от Крит.

Някои родители заявяват, че децата им имат дихателни проблеми и затова не могат да носят маска. Други изобщо отказват да изпратят децата си на училище и казват, че ще ги оставят вкъщи колкото е необходимо.

В гръцките училища са приложени строги мерки срещу разпространението на респираторни вируси и по-конкретно на новия коронавирус SARS-CoV-2, сред които задължително носене на маска, инструкции за лична хигиена, дезинфекция на помещенията, мерки за дистанция и избягване на близък контакт и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За жесток побой над лидера на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев съобщиха вчера варненски социалисти. От разпространената информация се разбра, че наказателната акция е извършена от трима души пред офиса на областната организация на партията в морския град. "Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден

За данъчни шашми с доставка на кафе, бадеми и кашу е погнат един от "Недосегаемите". Софийската градска прокуратура дава на съд бизнесмена Даниел Бояджиев за скатани 630 хиляди лева налози от фиктивни сделки, научи "България Днес". Интересното е, че Бояджиев е бивш данъчен служител и като такъв със сигурност е наясно какви документи и декларации

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него