Днес британският парламент гласува спорния закон за Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/9015223 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

В понеделник британският парламент ще гласува спорният закон за Брекзит, който според Европейския съюз е в нарушение на Споразумението за оттегляне, предава Reuters.

Камарата на общините ще разисква законопроекта за вътрешния пазар, за който ЕС постави ултиматум на британския премиер Борис Джонсън да го премахне. След дебата депутатите ще гласуват, за да решат дали да се премине към следващия етап. Този вот може да дойде със закъснение, предава "Фокус".

Тези действия на правителството на Обединеното кралство предизвикаха остра криза в преговорите за отношенията между Лондон и Брюксел 4 месеца преди изтичането на транзитния период, в края на който, както е предвидено, трябва да влезе в сила търговско споразумение между Обединеното кралство и Европейския съюз.

ЕС засили подготовката за Брекзит без сделка, докато Великобритания отхвърли ултиматум от Брюксел за премахване на основните части на законопроекта до края на септември.

Джонсън, който има мнозинство от 80 в долната камара на парламента, е изправен пред нарастващо недоволство от някои от собствените си депутати, отбелязва Reuters. Бившите премиери Джон Мейджър, Тони Блеър, Гордън Браун и Тереза Мей разкритикуваха плана.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена