Година и 5 месеца затвор за рецидивист за кражба

https://www.24chasa.bg/novini/article/9018551 www.24chasa.bg

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Здравко Д. за извършено от него престъпление. Това съобщиха от прокуратурата. 

Здравко Д. се е признал за виновен за това, че на 08.08.2019 г. в гр. София, бул. „Георги С. Раковски”, на паркинг, чрез използване на техническо средство, отключил лек автомобил и проникнал в него. От там подсъдимият отнел чужди движими вещи - козметичен куфар с продукти, дрехи и други лични вещи, на обща стойност 1344,75 лева от владението на Е. С., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбата е извършена в условията на опасен рецидив, след като Здравко Д. бил осъждан с решение на Окръжен съд Нюрнберг – Фюрт, Германия за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

На подсъдимия Здравко Д. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и пет месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Споразумението не подлежи на въззивна и касационна проверка и има сила на влязла в сила осъдителна присъда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември