Годишна среща на Националната рибарска мрежа и Тематична работна група „Инструменти за преодоляване на последиците от COVID-19 в рибарските райони“ ще се проведат в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/9019834 www.24chasa.bg

На 17 септември 2020 г. в гр. София, Парк Хотел Москва ще се проведе втората годишна среща на Националната Рибарска Мрежа на тема „Добри практики и управление на риска при изпълнение и отчитане на проекти по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020“.

Годишната среща има за цел да подпомогне бенефициентите по ПМДР 2014-2020 при изпълнението и отчитането на одобрени проекти, включително бенефициенти по трите извънредни COVID-19 мерки, насочени към преодоляване на икономическите последствия от пандемията. Сред основните теми са: изпълнението и отчитането на проекти по ПМДР 2014-2020, ангажиментите на бенефициентите, подготовка и провеждане на процедури за избор на изпълнители, добри практики и др.

Събитието ще бъде открито от д-р Лозана Василева, зам.-министър в Министерството на земеделието храните и горите и Ръководител на Управляващия орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.

По инициатива на Звеното за управление на Националната Рибарска Мрежа, подкрепена от дирекция „Морско дело и рибарство“, Министерство на земеделието, храните и горите на 18 септември т. г. работата ще продължи с новосформираната Тематична работна група „Инструменти за преодоляване на последиците от COVID-19 в рибарските райони“. Основната цел на Тематичната работна група е да бъдат идентифицирани и формулирани конкретни предложения за подходящи инструменти и съвместни инициативи на заинтересованите страни в подкрепа на сектор „Рибарство“ и рибарските райони в страната за справяне с предизвикателствата, породени от пандемията COVID-19.

Участие в събитията ще вземат експерти от Звеното за подкрепа на Националната Рибарска Мрежа, представители на Министерство на земеделието, храните и горите, ДФ „Земеделие“ – РА, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Местни инициативни рибарски групи, представители на сектор „Рибарство“, общини, нестопански организации и др. заинтересовани страни.

Събитията се реализират с подкрепата на Европейския фонд за морско дело и рибарство и Програма за морско дело и рибарство 2014-2020.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради