Австрия се подготвя за есен и зима с COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9019998 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Австрия се подготвя за есен и зима с COVID-19. Както стана известно днес, правителството е закупило в сътрудничество с Червения кръст големи количества предпазни материали - маски, консумативи за извършване на Пи Си Ар и бързи тестове.

Маските са милиони и този стратегически резерв ще се складира във военни складове, заявиха федералният канцлер Себастиан Курц и министърката на отбраната Клаудия Танер, предаде БТА. 

Маските за еднократна употреба са 2,6 милиона, хирургическите маски - 44,4 милиона, еднократните ръкавици за прегледи - 1,7 милиона, предпазните костюми - 430 000, предпазните очила - 37 000, еднократните престилки - 150 000 и пулсоксиметрите - 19 500 броя. Във военните складове вече са в наличност 9000 кислородни маски, 50 000 консумативи за извършване на ПСР тестове и 991 000 - за бързи тестове.

Според министър Клаудия Танер през идните дни Червеният кръст ще достави във военните складове още 500 000 защитни дихателни маски, 970 000 операционни маски, 12,2 милиона лицеви маски, 45 700 ръкавици за преглед, 4600 защитни облекла и 300 респиратора.

"Научихме се от предизвикателствата на коронавируса и се подготвяме за нови предизвикателства", заяви министър Танер при посещението си в един от военните складове. По този начин създаваме сигурност, заяви тя.. При нужда материалите ще се раздават по нареждане на здравното министерство.

Федералният канцлер Себастиан Курц напомни, че в началото на пандемията през пролетта имаше големи затруднения с набавянето на консумативи.

"Положението се промени, на световния пазар се наблюдава известно успокоение и имаме повече време да се подготвим за есента и зимата", подчерта той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена