Туроператорите готови с правила за гаранционен фонд

https://www.24chasa.bg/novini/article/9020998 www.24chasa.bg

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции е написала правила за гаранционен фонд, който да замени досегашната система за задължителни застраховки за дейност на туроператорите. Това съобщи за “24 часа” председателят на управителния съвет на асоциацията Даниела Стоева. Проектът е предаден на туристическото министерство и ще послужи като основа за поправки в Закона за туризма.

“По проекта работим още от края на м.г., когато се случи фалитът на “Томас Кук”. Пандемията от коронавируса показа още по-нагледно, че системата от задължителни застраховки трябва да се промени, защото в сегашните условия застрахователите масово прекратяват застраховките”, каза Стоева.

Гаранционният фонд, в който ще се правят отчисления от самите туроператори, ще натрупа средства, които да служат в случаи, при които фирмите масово остават без ликвидност, тъй като клиентите им си искат обратно парите, платени за почивки, които не могат да се проведат.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември