187 ученици с коронавирус в Молдова за две учебни седмици

https://www.24chasa.bg/novini/article/9021638 www.24chasa.bg
В Молдова от 1 до 14 септември коронавирусът е диагностициран при 187 ученици и при две деца в предучилищна възраст СНИМКА: Pixabay

В Молдова от 1 до 14 септември коронавирусът е диагностициран при 187 ученици и при две деца в предучилищна възраст. Това съобщи министърът на образованието Игор Шаров на брифинг, цитира думите му БТА.

Според него в момента 10 училища в Молдова са затворени заради карантина. Освен това 171 класа са преминали към дистанционно обучение поради заразяване на ученици и учители с коронавирус. Шаров каза, че от 1 до 14 септември  COVID-19 е диагностициран при 187 ученици, 173 учители и 40 помощен персонал. В същото време министърът на образованието отбеляза, че откриването на учебната година не е довело до рязко увеличаване на броя на хората, заразени с коронавирус.

"От всеки от нас зависи как ще се развие ситуацията по-нататък. По предварителни данни началото на образователния процес в училищата не е довело до рязко увеличаване на броя на случаите ", каза Шаров.

Що се отнася до предучилищните институции, от 1398 детски градини в Молдова работят 738. Две институции са затворени за карантина. Според Шаров две деца са диагностицирани с коронавирус, а още 113 са на самоизолация. Освен това 47 преподаватели и 26 помощен персонал са заразени с вируса.

В Молдова учебната година започна на първи септември.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"