Новият японски премиер обяви състава на правителството си

https://www.24chasa.bg/novini/article/9021812 www.24chasa.bg
Йошихиде Суга СНИМКА: Ройтерс

Ключови министри запазват постовете си

Новият японски премиер Йошихиде Суга обяви състава на правителството си, предаде ТАСС.

Списъкът с имената на министрите беше прочетен пред журналисти от новия главен секретар на кабинета Кацунобу Като, предава БТА. 

Редица министри запазват постовете си, а именно Томишицу Мотеги (министър външни работи), Таро Асо (министър на финанси), Кадзуйоши Акаба (министър на държавните земи, инфраструктурата, транспорта и туризма), Сеико Хашимото (министърка, отговаряща за организирането на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио), Ясутоши Нишимура (министър на икономическата и фискалната политика). Преназначение да получиха и министърът на икономиката, търговията и промишлеността Хироши Кадзияма, както и министърът на околната среда Шинджиро Коидзуми.

Министърът на отбраната Таро Коно напусна поста си и стана държавен министър за административната реформа. На негово място бе назначен Нобуо Киши, по-младият брат на Шиндзо Абе, който в миналото беше заместник-министър на външните работи.

В кабинета се появи и нова длъжност - министър по цифровизацията и постът се заема от Такуа Хираи, който при Абе отговаряше за науката и технологиите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември