На 16-ия ден на септември 20% по-висока цена на газа за месеца

https://www.24chasa.bg/novini/article/9021956 www.24chasa.bg
Второто онлайн открито заседание за цената на газа през септември.

На 16-ия ден на септември Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди на закрито заседание, че природният газ за септември ще е с цена от 22,46 лв. за мегаватчас, което е с 20,3% повече от тази през август. Тя влиза в сила със задна дата от 1 септември. 

Така, след оттеглянето на заявление на цена за синьото гориво от "Булгаргаз" вечерта на 1 септември, проверка от министерството на енергетиката и отново внасяне на заявление на 11 септември и повтаряне на процедурата, КЕВР се произнесе. 

В решението на регулатора е отчетена предложената нa 11.09.2020 г. от „Булгаргаз“  цена на природния газ, в която е отразена информацията за пазарните индекси на европейските газови хъбове към 28.08.2020 г. и за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари за месец август 2020 г. на Европейската централна банка.

Предложеното от газовата компания е същото, каквото беше и на 1 септември.  В утвърдената цена на природния газ от 22,46 лв.  са включени компонента цена на природния газ на входа на газопреносните мрежи, компонента за дейността „обществена доставка“, както и за компенсиране на разходи, покриваща разходите на „Булгаргаз“ за съхранение на количества в подземното газово хранилище „Чирен“ в изпълнение на задължения по плана за действие при извънредни ситуации.

При определянето на доставните цени са отчетени общото количество природен газ за месец септември 2020 г. и относителния дял на количествата за обществена доставка на природен газ, програмата за освобождаване на природен газ, както и по двустранните договори, съобщават от КЕВР.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз

Шанън де Лима бе коронясана за най-красивата нова половинка във Висшата лига. Тя оглави класацията на "Сън" по повод старта на сезона в Англия. Сексапилната моделка е жената до звездното попълнение на "Евертън" Хамес Родригес. Венецуелката се премести с него в Лондон от Мадрид след трансфера му при "карамелите" от "Реал"

Един от най-татуираните футболни фенове в България избяга на морето с популярната плеймейтка Анна-Мария Чернева. Става въпрос за фена на "Левски" Тодор Грудов, по-известен като Теди Хитлера. Тарторът на "синята" агитка е целият в рисунки. Изрисувал е изцяло дори темето на главата си. Мис Силикон 2018 Анна-Мария и лошото момче са заедно вече близо