Приятелката на открития обесен Дарин пред "168 часа": Ти беше моята първа любов! Сбогом!

https://www.24chasa.bg/novini/article/9024128 www.24chasa.bg

"Купи бонбони на гаджето си и говори с нея в деня преди да изчезне, правеше си и други планове", спомня си майка му Тони

Над 50 души са в неизвестност от началото на 2020 г., най-уязвими са хората над 60 години

"Дари, моят син, е най-добрият ми приятел в живота. Светлината и усмивката му ще греят от небето и никога няма да угаснат."

Това пише в своя фейсбук профил Цецо Лазаров - баща на открития обесен студент от Академията на МВР Дарин Лазаров. Съдбата на младежа беше обвита в пълна мистерия, след като той изчезна на 26 август. Единственото, което близките му тогава знаеха, е, че колата му е открита в района на Окoлoвpъcтния път нa Coфия, близo дo oтбивкaтa зa "Дpaгaлeвци". В автомобила му властите нaмepиха само смаpтфона мy, но нe oткpиха cлeди oт нacилиe.

За последно 22-годишният Даpин беше видян от свои пpиятели в Самоков, където заедно с тях бил на кyпон. Оттам той си тpъгнал с кола към София, където следите му се губят. Познати на момчето не спираха с апелите в социалните мрежи за помощ в откриването му. За съжаление,

развръзката не

беше никак добра

Лазаров беше намерен обесен на 7 септември, което шокира всички негови близки.

"Неочаквано за нас и неприсъщо за него", определят случилото се роднините му.

В дните преди да стане ясна съдбата на Дарин, близките му се колебаеха между няколко сценария. Никой от тях обаче не включваше самоубийство, тъй като преди това той не е давал индикации, че може да извърши подобно нещо. Те все още не могат да повярват, че момчето само е посегнало на живота си.

Пред майка си Тони той никога не е споделял да има някакви проблеми, които да го притесняват изключително много. Самата тя също не е усетила нещо смущаващо в поведението му, за да му предложи да тръгнат на психолог. Изчезването му пък било абсолютна изненада за всички, които го познават, тъй като досега никога не се е случвало.

За сина си Тони казва, че винаги бил усмихнат и весел. Същото виждали и най-добрите му приятели. Никой от тях не може да каже, че Дарин някога е бил тъжен и в депресия. Щастлив изглеждал и преди фаталния ден. Казал пред майка си, че се е свързал с приятелката си и й е купил бонбони. Вечерта отишъл на купон с приятели в Самоков. Малко по-късно си тръгнал, а оттогава следите му се губят. На партито също не изглеждал притеснен, даже напротив - забавлявал се както обикновено,

пускал шеги

и бил в много

добро настроение

Правел планове и за следващите дни, което тотално противоречало на самоубийството.

Останалата част от групата, с която се видял в Самоков, отхвърлят вероятността момчето да е посегнало на живота си след голямо количество алкохол. По думите им на събирането Дарин категорично отказал да пие, тъй като бил с колата си и по-късно трябвало да шофира. Самият той бил изключително изряден в това отношение. Все пак учел в Академията на МВР в София. Да стане полицай, мечтаел още от малък. Веднага след като приключил със средното образование, решил да сбъдне мечтата си. Пред близки приятели споделял, че вземането на изпитите и приемът му са едни от най-хубавите моменти в живота му. За да завърши тази година, му оставали само още три изпита. След изчезването му пред властите негови колеги от академията също обяснили, че нямат никаква информация какво може да се е случило с Дарин. Те били поредните, които потвърдили, че той не е променил поведението си в последно време и не са забелязали да е изпадал в някакви кризи, които може да са го подтикнали към крайности.

Кой е човекът, който най-тежко преживява смъртта на младежа и защо близките му смятат, че Дарин не е сложил по свое желание край на живота си, четете ТУК.