Дискусия "Образование 4.0": Животът във и извън класната стая в ерата на дигитализацията (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9024446 www.24chasa.bg

- Стартира вторият кръг на националния проект на “24 часа” и VIVACOM

- Какви са заплахите и възможностите за образованието след пандемията - за първи път национално проучване за мотивацията на българския ученик

Какви бяха ползите и предимствата на дистанционното онлайн обучение при извънредното положение? Какво да се направи, за да може технологиите да са в полза на всички участници в образователния процес, а и на цялото общество?

Крачките в тази посока обсъжда днес в НДК национална конференция от втория етап на проекта “Образование 4.0” на “24 часа” и VIVACOM.

Ще се чуят пак гласовете на всички участници в образованието - учители, ученици, родители.

Ще бъде представено за първи път националното проучване на Института за изследвания в образованието за ангажираността, мотивацията на българските ученици и заплахите и възможностите за образованието след пандемията.

Можете да гледате на

живо онлайн

конференцията от 10 часа

във фейсбук каналите

на VIVACOM и “24 часа”,

както и тук.

Хората, които ни следват, могат да се включат с въпроси и коментари.

Турбулентната 2020 г. доказа колко е важна дигитализацията на образованието – благодарение на стремителното развитие на технологиите стана възможно учебният процес да се осъществява и от вкъщи - нещо смятано доскоро за невъзможно. С активното участие на министерството на образованието учениците в цялата страна получиха достъп до образование и информационни ресурси и успяха да завършат учебната година, въпреки извънредната ситуация заради пандемията от COVID-19.

VIVACOM и в. “24 часа” стартирахме заедно инициативата “Образование 4.0” през 2018 г. в партньорство с Министерството на образованието и науката, Столичната община, Асоциация “Родители”, Центъра за безопасен интернет и образователна платформа Уча.се.

Проведохме пет кръгли маси с участието на институциите, учители, ученици и родители, на които заедно начертахме пътя за въвеждане на дигиталното образование.

Масовата дигитализация и осигуряването на равен достъп на всички български деца до технологични ресурси е основна цел на дългосрочната инициатива “Образование 4.0”. И в класната стая, и извън нея цифровите технологии имат ресурса да подобрят учебния процес, да го направят много по-увлекателен, ангажиращ и адекватен на възможностите и потребностите на учениците.

Продължаваме също да разказваме за добрите примери при използването на технологиите в българското образование.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Процедура по изграждане на морски хотел е стартирал бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, показа проверка на "България Днес". Шикозната постройка ще се намира на първа линия зад Северния плаж на Приморско. Така шансът гледката от балконите на гостите да бъде закрит от друга бетонна постройки е нулев

В голям магазин за пердета се спря лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". В типичния си шармантен вид паркетният лъв влезе в магазина и заразглежда стоките, като не пропусне да сложи задължителната маска на лицето. Трябва да признаем, че и с маска Минчев не губи от своята ексцентричност, а дори я подсилва

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз