Пожар избухна в металургичен комбинат в Сърбия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9026177 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Голям пожар е избухнал снощи в металургичен комбинат Бор в Сърбия, а според местни медии са се запалили тръби, които отвеждат газовете от леярния цех към фабриката за сярна киселина, предаде агенция Бета.

Пожарникарите вече са успели да локализират огъня, няма информация за пострадали хора. В гасенето на пожара са участвали 5 противопожарни коли, предава БТА.

Силен мирис на изгоряла пластмаса се носи из града.

Причината за пожара още не е установена.

Засега няма и данни за размера на щетите в новата леярна, за чието изграждане бяха заделени над 350 милиона евро от републиканския бюджет.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога