Малък, но мощен - „Моторола“ пуска нов модел сгъваем RAZR с 5G

https://www.24chasa.bg/novini/article/9028228 www.24chasa.bg

48% от потребителите искат да притежават сгъваемо устройство

В началото на октомври на българския пазар ще започне да се продава нов модел смартфон на „Моторола“ от серията сгъваеми телефони RAZR, но този път с 5G. Това става само две седмици след представянето му, съобщи в четвъртък мениджърът по продажбите на „Моторола“ за България Владимир Велков.

“Моторола“ работи в над 80 държави по света и създава портфолио от устройства във всички ценови сегменти. Затова на компанията се налага да се съобразява с различни вкусове и редовно се допитва до потребителите. „Това не са някакви анонимни анкети, ние се срещаме с тях и от разговорите се раждат нови идеи“, каза Велков.

Серията RAZR е създадена по принцип след подобно проучване, от което излязло, че много потребители искат да имат устройство, което да се събира в джоба им. Впоследствие се оказало, че външният дисплей, какъвто предполага сгъваемият телефон, е променил навиците на мнозина.

Една от причините да се създаде RAZR 5G е, че според проучвания до края на 2020 г. по света ще бъдат създадени 190 милиона устройства с 5G. “Моторола“ по принцип въведе 5G в свои модели, сега новата технология се разширява и до серията RAZR.

Новият модел запазва основния силует на серията, но с някои промени. Сензорът за пръстови отпечатъци например е поставен вече отзад.
6,2-инчовият сгъваем дисплей е съставен от 5 слоя, но всеки от тях се сгъва и разгъва в такъв синхрон, че при това действие картината на него не изчезва и функциите не се прекъсват. Има и иновативен шарнирен механизъм.

Пантата има достатъчно силна пружина, така че потребителят да може да отваря и затваря дисплея с една ръка.

Лабораторните тестове са показали, че минималният брой сгъвания и разгъвания на новия RAZR е 200 хиляди пъти. Проучвания от други модели сгъваеми смартфони на „Моторола“ са показали, че потребителите на такъв тип устройства ги отварят и затварят около 40 пъти на ден, а при много честа употреба това действие стига до 100 пъти на ден. „При това положение дисплеят е достатъчно издръжлив, за да издържи без повреда поне 5 години“, каза Владимир Велков.

Независимо дали е сгънат или разгънат, новият RAZR 5G има иновативно разположени антени , така че 5G покритието е постижимо, независимо от положението на телефона.

За разлика от досегашните модели сгъваеми телефони вторият, външен дисплей предлага много повече функции и на практика потребителят може да върши много действие, без изобщо да разгъва устройството.

Външният дисплей има например интуитивна навигация с жестове, разговорите могат да се инициират или приемат, а на съобщенията може да се отговаря и през външния дисплей, който разполага за това с пълноценна клавиатура. А ако собственикът на смартфона реши, може да сваля достатъчно на брой приложения, които да са достъпни и през външния дисплей, стига да могат да работят на толкова малък екран.

Достъпът до 48-мегапикселовата камера е само с едно леко докосване. Камерата на този модел е с 4 пъти по-голяма чувствителност за работа при слабо осветление и има оптична стабилизация, с чиято помощ се елиминират всякакви потрепвания на ръката на снимащия, т.е. могат да се правят професионални видеоклипове. Фокусирането е лазерно, което е бързо и точно. В добавка, потребителският интерфейс на новия модел камера, който има редица добавени нови функции, ще може да се използва и от притежателите на други модели на „Моторола“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт