Местят в палатки бежанците на Лесбос (0бзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9028542 www.24chasa.bg
Бежанци и мигранти се придвижват към новите палатки. СНИМКА: РОЙТЕРС

Гръцката полиция започна в четвъртък да премества стотици мигранти на остров Лесбос в изграден нов временен палатков град, издигнат в Кара тепе. Това става, след като пожар унищожи най-големия бежански лагер и 12 000 търсещи убежище останаха без покрив.

56 мигранти са дали положителни проби за коронавирус. Гръцките власти правят опити да ограничат евентуално разпространението на заразата. След пожара много бежанци са се разпръснали по високите части на острова и отказват да се местят в палатките с надежда, че ще могат да напуснат Лесбос и Гърция и да отидат в Германия. “Нито един чужденец няма да напусне острова, ако не се настани в новия лагер и не бъде тестван за коронавирус”, заяви министърът на обществения ред.

70 жени офицери са пристигнали от Атина, за да евакуират първо жените и децата. С бели предпазни костюми те обясняваха на мигрантите по какъв ред ще става извозването им. Сутринта в четвъртък в палатките в Кара тепе бяха настанени 1800 души, съобщи Би Би Си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата