Изписаха един от първите пациенти с COVID-19 в Турция след 5 месеца

https://www.24chasa.bg/novini/article/9029723 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Един от първите пациенти, заразени с COVID-19 в Турция, беше изписан след продължило над пет месеца болнично лечение, съобщава в. "Тюркийе".

"Защо всички носят маски?", са били първите думи на 73-годишния Огуз Пекер, след като отворил очи в болницата, където прекарал над четири месеца в интензивно отделение, предава БТА.

Пекер беше изписан вчера след престой от пет месеца и половина в болничното заведение, от които 130 дни в интензивно отделение.

Бизнесменът, който бил в безсъзнание, си помислил, че е преживял пътна катастрофа, когато се събудил и осъзнал, че се намира в болница, отбелязва "Дейли сабах".

Сега той се опитва да се адаптира към новия живот в Турция, където всички са длъжни да носят маски и са в сила и редица други ограничения за борба срещу разпространението на коронавируса.

Пекер се почувствал зле само ден, след като на 11 март в Турция бе регистриран първият случай на Ковид-19. И той, както и първият заболял е от Истанбул. Диагнозата му обаче била поставена едва 11 дни по-късно, когато състоянието му се влошило, а в предшестващия период е бил следен от медицинска сестра в дома си.

Инфекцията е поразила органите на възрастния мъж, а лекарите се е наложило да направят трахеостомия, за да му помогнат да диша.

"Благодарен съм на целия болничен персонал, който ме върна към живота, работейки денонощно", каза Пекер.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена