Радио Китай: Автономен автобус направи своя дебют в гр. Чунцин

https://www.24chasa.bg/novini/article/9029871 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Среден размер автобус, оборудван с технологии за автономно шофиране, направи своя дебют в четвъртък в гр.Чунцин, предава Радио Китай.

Автономният L4 е разработен съвместно от „Baidu Apollo“ и местния производител на автобуси „King Long“. Отворената платформа „Apollo“ на китайския технологичен гигант „Baidu“ бе пусната през 2017 г. Нейна цел е да координира междусекторните усилия за автономно шофиране.

В същото време „Baidu“ се сдоби с 10 регистрационни номера от местната управа, за да може да тества автономните си превозни средства в реални условия.

В четвъртък Чунцин завърши и строителството на тестова база за автономно шофиране и няколко автомобилопроизводители проведоха тестове и демонстрации на автобуса L4.

„Baidu Apollo“ ще работи заедно с управата на Чунцин за определянето на стандарти за индустрията в Западен Китай, заяви вицепрезидентът на „Baidu“ Ли Джъню.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена