19-годишен отива на съд за изнасилване на възрастна жена от Шивачево

https://www.24chasa.bg/novini/article/9030870 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Деветнайсетгодишен младеж отива на съд за изнасилване на възрастна жена от Шивачево, съобщиха от Районната прокуратура в Сливен. От институцията са приключили разследването за по-малко от два месеца и са предали на съда Божидар П.

Престъплението бе извършено на 12 срещу 13 юли, като жертвата е 86-годишна жена, предава БТА.

Обвиняемият е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", която не е отменяна след неговото първоначално задържане. В град Шивачево бе проведена специализирана полицейска операция, като на място присъства главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

Районният съд в Сливен е насрочил заседанието си за 3 ноември 2020 г., от 10.00 часа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена