Осъдиха условно търновец, плашил да убие непълнолетно момиче

https://www.24chasa.bg/novini/article/9031168 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Брутален насилник, многократно отправял заплахи за убийство към непълнолетно момиче, се споразумя с прокуратурата за условна присъда. Районният съд във Велико Търново одобри споразумението, с което мъжът получава 2 години условно с 4 години изпитателен срок.

С. Н. е признат за виновен за това, че в периода от 1 февруари до март т. г. във Велико Търново и село Беляковец, при условията на продължавано престъпление, многократно се заканил с убийство на 17-годишно момиче, като това заканване възбудило у жертвата му основателен страх за осъществяване на деянието.

Според съдебния акт на неустановена по делото дата през февруари мъжът заплашил да убие момичето, като извадил нож и го опрял до гърлото й.

На 21.02.2020г. в с. Беляковец, общ. Велико Търново й изсъскал "Ще те убия", след което и нанесъл удари с юмруци по лицето и тялото.

На 2 март в местността "Ксилифор" за пореден път се заканил с убийство и започнал да я удря с юмруци и шамари по тялото и главата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена