Лидерите на ЕС и Западните Балкани се събират в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/9031393 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Лидерите на ЕС и Западните Балкани ще се срещнат на 10 ноември на среща на върха в София, когато трябва да бъде приет планът за реализация на регионалното икономическо пространство. Това съобщи МИА, уточнявайки, че срещата на върха в София се провежда като част от Берлинския процес и се председателства от България и Северна Македония.

Европейската комисия заявява, че в момента се разработва и усъгласува визията за регионалната икономическа общност на Западните Балкани и че тя ще бъде готова за приемане на срещата на върха в София, предаде БГНЕС.

"Планът трябва да бъде структуриран около четири свободи и конкретни мерки, които ще донесат осезаеми ползи за компаниите и гражданите в региона. Те включват намаляване на трансграничните банкови такси, премахване на техническите бариери пред търговията, усъгласуване на инвестиционните политики, признаване на професионалните квалификации в целия регион, насърчаване на електронната търговия и други подобни", каза комисията. Последната среща на върха в рамките на Берлинския процес се проведе през 2018 г. в Триест.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата