Откриха реновирания "Параход Радецки"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9031800 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Една от българските светини - обновеният "Параход Радецки" - днес отново отвори врати. Той беше основно ремонтиран с над 400 хиляди лева, отпуснати от държавата.

Плавателният съд беше прегледан и основно ремонтиран в съседна Румъния. Сега вече корабът ще може да прави и плавания по река Дунав. Съвсем нова в него е и експозицията, която показва цялото му славно минало.

Другата интересна новост е пълна експозиция с документи и експонати от цялото минало на светинята - от пътуването на Ботев и четата му с него, през създаването на 100-процентовото копие, което посещаваме днес.

"Особено внимание заслужава летописната книга "Радецки", в която, освен че е изработена много красиво и впечатлява със самия си вид, в нея са оставени впечатленията на тези първи посетители на "Радецки", които през 1966 г. идват тук, за да видят възродения исторически кораб", разкри авторът на новата експозиция Михаил Симов.

Макар и обновен и надежден обаче той няма да може да вози туристи по река Дунав заради мерките срещу COVID-19. Те налагат ограничения в броя на пасажерите и това прави плаванията финансово нерентабилни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради