Постоянен арест за обвинения в подпалването на жена си

https://www.24chasa.bg/novini/article/9032255 www.24chasa.bg
Спалнята, в която е била подпалена с бензин жената от с. Три кладенци. Снимка на автора.
Спалнята, в която е била подпалена с бензин жената от с. Три кладенци. Снимка на автора.

 Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража постанови днес врачанският окръжен съд за Николай Кръстев от с. Три кладенци. Той е обвинен в това, че на 15 септември т. г., вечерта в селото чрез запалване умишлено е умъртвил Татяна Теменужкина, с която живеел на семейни начала.

Според съда деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин. Татяна е починала от раните си на 17 септември т. г. в софийска болница. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда едно от най-тежките наказания – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Врачанският окръжен съд, след като анализира събраните до този момент доказателства прецени, че съществуват всички предпоставки на Кръстев да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършителят на престъплението, като са налице и другите две опасности, които налагат определянето на тази най-строга мярка – опасност обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена