Публикувана е за обществено обсъждане Национална стратегия за борба с измамите, засягащи финансовите интереси на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/9033295 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

На портала за обществени консултации на Министерския съвет е публикуван Проект на Национална стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз за периода 2021-2027 година.

През програмния период 2014-2020 г. българските граждани показаха своя стремеж за прозрачно и ефикасно разходване на всички отпуснати средства от бюджета на Европейския съюз и бюджета на Република България, чрез засилване на борбата с измамите, корупцията и всяка друга незаконна дейност, пише в мотивите на вносителите, предава БТА.

Основната цел на Националната стратегия е през новия програмен период 2021 - 2027 г. да бъдат надградени и продължени усилията за подобряване на превенцията, разкриването и противодействието на нередностите и измамите в приходната и в разходната част на бюджета на ЕС.

Проектът е съобразен с предприетите нови инициативи за защита финансовите интереси на ЕС на европейско ниво и съответните директиви, насоки и решения на институциите на Съюза се посочва в резюмето на документа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога