Регистрациите на търговски марки в Китай надвишиха 28 милиона

https://www.24chasa.bg/novini/article/9033527 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Общият брой на валидните регистрации на търговски марки в Китай достигна 28,23 милиона до август, съобщи в петък Държавната администрация по интелектуална собственост.

Китай непрекъснато улеснява процеса по регистриране на търговски марки, за да обслужва по-добре пазарните субекти, подчертаха от администрацията, предава радио Китай.

През първите осем месеца на тази година, общите подадени заявления за регистриране на търговска марка са достигнали 6,03 милиона, което е с близо 21% ръст спрямо същия период на 2019 г.

От 2016 г. насам, Китай приложи серия от мерки за придвижване развитието на сектора, като разработване на канали за регистрация, подобряване на ефикасността на оценките и подобряване на обществените услуги.

Сега процесът по одобряване на търговска марка в Китай отнема само средно четири месеца и половина. Услуги, свързани с регистрацията на търговска марка, се предлагат вече и онлайн чрез приложения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена