Според Себастиан Курц ваксина срещу COVID-19 ще се поставя в Австрия в първото полугодие на 2021 година

https://www.24chasa.bg/novini/article/9034505 www.24chasa.bg
Себастиан Курц СНИМКА: Ройтерс

След посещението си в Швейцария, където се срещна с президентката на страната Симонета Сомаруга и с ръководителите на водещите фармацевтични концерни Рош, Новартис и Лонца, федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц направи изявления, цитирани днес от австрийската преса, предаде БТА. 

"От днешна гледна точка може да се очаква, че в първото полугодие на 2021 година не само ще съществува ваксина срещу КОВИД-19, но тя ще е разрешена за прилагане и ще бъде поставяна в Европа", заяви Курц. "Важното е не кога ще бъде ваксиниран първият човек, а кога ще бъдат произведени количествата, с които да бъде ваксиниран голям брой хора". Вече са създадени многообещаващи медикаменти, които ще намалят смъртността от болестта и значително ще съкратят болничния престой, продължава канцлерът в изявления за осведомителната агенция АПА, цитирана от медиите.

"До тогава ще преживеем нещо, което може да се сравни с разтягане на акордеон. Когато броят на заразените се увеличи, ще е необходимо да затягаме мерките, а когато намалее - ще разхлабваме мерките." Всичко това се прави с цел да бъде избегната нова повсеместна изолация, но това ще е възможно само ако всеки един живее толкова нормално, колкото е възможно, като при все това спазва известни ограничения в дадени дейности, допълни Курц.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена