Смъртността от COVID-19 в Хърватия се е увеличила от началото на септември

https://www.24chasa.bg/novini/article/9034600 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Броят на смъртните случаи от коронавирус в Хърватия се увеличава, като от 1 до 18 септември са починали 58 пациенти, диагностицирани с Ковид-19, което е една четвърт от общия брой на смъртните случаи от началото на пандемията, съобщава в днешното си издание в. "Вечерни лист".

От 25 февруари, когато е регистриран първият заразен с коронавирус в страната, броят на заразените е достигнал 14 725, от които 12 353 са оздравели, а 244 са починали, предаде БТА. 

Данните за септември са тревожни, като се има предвид, че през първите месеци от разпространението на вируса е имало 2 до 3 смъртни случая от Ковид-19 дневно, както и периоди без починали пациенти.

Лекари и експерти анализират причините за увеличението на смъртността, но засега не дават обяснение, посочва вестникът.

На 16 септември директорът на Института за обществено здраве Крунослав Цапак съобщи, че Хърватия е десета от страните членки на ЕС по смъртност от Ковид-19 с 55 случая на 1 милион от населението.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"