Китай е получил 170 милиарда юана в дарения през 2019 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9035509 www.24chasa.bg
Снимка Радио Китай

Доклад на Китайския съюз за благотворителност показва, че са били получени 170,1 милиарда юана (около 25,1 милиарда долара) в дарения през миналата година от страната и чужбина, съобщава Радио Китай.

Общо 109,2 милиарда юана са отишли за сфери като образование, борбата с бедността и здравеопазването, се посочва в доклада, който беше публикуван в рамките на осмия Китайски панаир за благотворителност в Шънджън.

В документа се казва още, че Китай е получил рекордни парични дарения през 2019 г., които възлизат на 104,4 милиарда юана, с 3,64% ръст на годишна база, заемайки приблизително 70% от общата стойност на даренията.

Събирането на дарения в интернет също отчита бърз ръст през 2019 г, като повече от 5,4 милиарда юана са били събирани в 20 платформи в цялата страна, с 68% ръст на годишна база.

Китайския съюз за благотворителност каза още, че бързо развиващите се интернет технологии и тези за големи данни се превръщат в нова точка на растеж за филантропията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена