Китай повиши до 75% разрешената посещаемост в туристическите атракции

https://www.24chasa.bg/novini/article/9035522 www.24chasa.bg
Снимка Радио Китай

Министерството на културата и туризма на Китай съобщи в петък, че лимитът за броя на туристите в различните забележителности се повишава от 50 на 75% от капацитета им, съобщава Радио Китай.

Очаква се потокът от посетители в туристическите атракции в страната да се повиши рязко по време на предстоящите почивни дни за Националния празник. Според новия протокол на министерството, тези места трябва да обърнат особено внимание на сигурността на хората, като в същото време придвижват възстановяването на индустрията.

Освен повишаването на броя на туристите, атракциите трябва и да актуализират плана си за дезинфекция, за да посрещнат нуждите и изискванията по време на празничния период. Предварителните резервации и регистрации с истински имена също са необходими, за да могат да се проследят туристите навреме при евентуално заразяване.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена