Пекин ще стимулира потреблението на услуги за доставка на храна

https://www.24chasa.bg/novini/article/9035535 www.24chasa.bg
Снимка Радио Китай

Пекин започна да раздава първата партида от 3 милиона ваучера в събота, които целят да стимулират градското потребление на услуги за доставка на храна, съобщиха местните власти, цитирани от Радио Китай.

Съвместно финансирани от пекинската управа и две големи платформи за поръчка на храна Ele.me и Meituan, всички ваучери са на стойност от 300 милиона юана (около 44,3 милиона долара) и ще бъдат раздадени до средата на декември.

Повече от 70 000 ресторанта до момента се включиха в дистрибуцията на първата партида от ваучери. Потребителите могат да ги използват в рамките на 7 дни от получаването им.

Няколко пъти Пекин раздаде милиони ваучери, които можеха да се използват в участващите в кампанията ресторанти, дребни търговци и вериги магазини. Градът предложи също ваучери за билети за кино на стойност 10 милиона юана за местните жители миналия месец, в опит да съживи филмовия пазар, който бе засегнат тежко от епидемията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена