Посрещат Борисов във Велинградско с аплодисменти и викове: „Бойко, Бойко“ (Видео, обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9035731 www.24chasa.bg
Кадър и видео Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов пристигна във Велинградско, където беше посрещнат с аплодисменти и викове „Бойко, Бойко“ от жители на село Грашково.

„Хубаво говорят на жълтите павета, но да дойдат тук и да видят кой кой е в тази ситуация. Каква война се води между ГЕРБ и ДПС. Дали има хора за „Да, България“, БСП и Мая Манолова. За видят къде е войната между ГЕРБ и ДПС и кметовете са само от тези две партии. Да дойдат да видят кой кой е в тази ситуация“, отбеляза премиерът.

"Ако тук, в Родопите, не сме толкова дейни, няма какво да говорят за ислямски мисионери. Тези хора са толкова чисти български граждани. Трябва да ги подкрепяме ", каза Борисов по време на шофирането на джипа.

"С вас сме! София не е България", обявиха пред премиера жителите на селото и припомниха, че с помощта на правителството е ремонтиран пътят към селото, осигурен е и автобус за учениците.

"Какво друго сега да направим?", попита Борисов представителите на местната власт в селото. "Оставка искат непрекъснато", не пропусна да напомни Борисов. "Ааа, няма такова нещо. Ние сме с теб",  потвърди множеството. "Мечо корито е пионер да се гласува за ГЕРБ. Първото в общината. Над 50% подкрепиха ГЕРБ", разпалено обясни един от хората. "Пак да ме поканите, като направиме всичко накуп", отвърна премиерът.

На обещанието за 3-километров път между Грашково и Мечо корито все още няма проект, но веднага ще се направи, стана ясно от диалога. Премиерът обеща след 10 дни пак да намине в Грашково.

"В колата си говорихме колко политиците по география не са учили. Има села с по хиляда и два-триста българи. Затова съм им казал в новата програма за изборите да има бюджет от 50-100 млн. - да не ги правиме село по село, а например Юндола-Велинград да направим всичко", обеща Борисов. "Сега, като минаваме, си записвам селата. Като ни изпитат в парламента, понеже много говорят, да им кажа Грашково и всички. Местните депутати - да, другите не са чували. Аз не обещавам нищо, докато не го направя".

После попита: "Има ли пенсионери тука, а взимате ли по 50 лв.? Добре ли е?". "А, жив и здрав", му отвърнаха хората. "Да видят къде отиват парите. Викат милиарди. Ето ги, те са у хората. Те се виждат. Айде, живи и здрави", каза на тръгване Борисов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За жесток побой над лидера на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев съобщиха вчера варненски социалисти. От разпространената информация се разбра, че наказателната акция е извършена от трима души пред офиса на областната организация на партията в морския град. "Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден

За данъчни шашми с доставка на кафе, бадеми и кашу е погнат един от "Недосегаемите". Софийската градска прокуратура дава на съд бизнесмена Даниел Бояджиев за скатани 630 хиляди лева налози от фиктивни сделки, научи "България Днес". Интересното е, че Бояджиев е бивш данъчен служител и като такъв със сигурност е наясно какви документи и декларации

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него